Drentsche Patrijshond

Als Gezinshond

De Drent is niet alleen een echte gezinshond, hij is ook een echte kindervriend.

100_0019Hij wil dan ook het liefst met kinderen optrekken en spelen.

Maar zoals bij alle honden mag je een Drent nooit alleen laten met kinderen, hoe lief ze er ook voor zijn, omdat de Drent zichzelf boven kinderen ziet en wanneer kinderen in zijn ogen iets verkeerd doen, dan corrigeert hij ze, zoals hij ook een pup of een lagere in rangorde zou corrigeren.

Leer de kinderen hoe ze met een hond om moeten gaan. Leer ze ook dat ze altijd eerst moeten vragen of ze de hond mogen aaien.

Leer ze ook de Drent naar zich ze toe laten komen door de naam te roepen.

100_0037Leer je kinderen ook dat als een hond op zijn plaats of in zijn mand ligt dat dit zijn territorium is en dat ze hem daar nooit mogen storen.

Want zoals reeds eerder gezegd, is het kind voor de Drent, hetzelfde als een jongere hond of een pup en dit zou dan  hele nare gevolgen met zich mee kunnen brengen.

Leer kinderen dus respect voor dieren te hebben. Wanneer ze dit hebben geleerd, dan wordt die Drent, hun allerbeste vriend.

Dat die Drent een echte gezinshond is, dat is in alles te zien en te merken hij vindt het heerlijk om aandacht te krijgen.

border

100_0041Hij vindt het heerlijk wanneer er met hem gespeeld wordt , en heeft dit ook nodig.

Een goede training en een lekkere wandeling horen bij de Drent.  En natuurlijk de jacht, dat is voor hem het summum.

Het is per slot van rekening in de eerste plaats een jachthond.

Uit bovenstaande beschrijving hebt u al kunnen opmerken dat dit alles niet kan, wanneer u een hele dag werkt en van huis bent.

Uw Drent heeft uw aandacht nodig en dit is ook nodig voor de opbouw van de band die u met hem zou moeten krijgen.Krijgt uw Drent deze aandacht niet, dan zult u dit kunnen merken aan zijn gedrag.

Wanneer u aan bovenstaand niet kunt voldoen, dan raden wij u af om op dit moment een Drentsche Patrijshond aan te schaffen.

border

dscn3711

U kunt dan beter wachten tot u wel voldoende tijd en aandacht kunt geven.